דף הבית
אודות
גלריית תמונות
"ירושלים: הסיפור הקולינרי"
מתכונים
מן העיתונות
המלצות
צור קשר
Tali Friedman's Atelier
האטליה של טלי פרידמן - מתכונים
המצרכים:
חצי ק"ג תאנים, חצויות באורכן
100 גרם גבינה כחולה (רוקפור או גרוגונזולה)
2 כפות שמן זית
2 גבעולי תימין ממוללים
עלי רוקט

לרוטב הוויניגרט:
1 כפית שמן זית
1 שן שום, קצוצה
מיץ מ-½לימון
1 כף חומץ בלסמי מצומצם
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
 
 
אופן ההכנה:
מניחים את חצאי התאנים בתבנית אפייה.
בעזרת האצבעות יש לטחוב בזהירות מעט מהגבינה בכל חצי.
מטפטפים מעט שמן זית, מפזרים עלי תימין ואופים ב-180 מעלות 8-10 דקות.
מוציאים כשהגבינה נמסה.
 
בקערה מערבבים את עלי הרוקט עם רוטב הוויניגרט. מוזגים לצלחת הגשה ומעל מניחים את התאנים הממולאות.

המצרכים לקבבונים:
½ ק"ג בשר טלה טחון
2 עלי מנגולד טריים, קצוצים
5 ענפי תימין טריים, קצוצים
5 עלי בזיליקום טריים, קצוצים
5 שיני שום, כתושות
2 בצלים גדולים, קצוצים דק ומטוגנים עד להזהבה
 
המצרכים למצע העדשים:
300 גרםעדשים שחורים
4 שיני שום, קלופות
2 ענפי תימין
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
2 עגבניות, מפולטות
מיץ מ-½ לימון
1 כף שמן זית
1 כוס יין אדום
 
 
אופן ההכנה:
קבבונים:מטגנים את הבצלים עד להזהבה.
מערבבים את הבשר הטחון עם עשבי התיבול הקצוצים, הבצל המטוגן והשום הכתוש.
יוצרים קבבים באורך כ-5 ס"מ ומטגנים במחבת כבדה.
 
מצע עדשים שחורים:מכניסים את כל החומרים לסיר ומכסים במים. מבשלים על להבה נמוכה למשך 30 דקות. לאחר מכן מסננים את המים ומוציאים את השום והתימין. מעבירים לקערה, מערבבים הכול ומחממים שוב בסיר על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות.
מגישים את הקבבונים על מצע העדשים בתוספת זילוף של טחינה גולמית מעל.

המצרכים:
1 ק"ג קמח
620 מ"ל מים
200 גרם זיתים שחורים (טסאוס / קלמטה) מגולענים
10 גרם מלח גס
40 גרם שמרים
100 מ"ל שמן זית
 
 
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים מים, שמרים ושמן זית ולאחר מכן מוסיפים את הקמח.
אחרי 5 דקות מוסיפים את המלח והזיתים ומערבבים בוו לישה כ-14 דקות.
מניחים את הבצק בקערה מקומחת, דופקים קלות ועוטפים בניילון נצמד. מניחים לתפיחה למשך כשעתיים בטמפרטורת החדר.
יוצרים עיגולים קטנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים שמן זית ומתפיחים לעוד 20 דקות.
עם סיום ההתפחה אופים בחום של 250 מעלות ל-20 דקות.

המצרכים:
חלה מתוקה, פרוסה
דג ברמונדי - 4 פילטים חתוכים לריבועים
פלפלים אדומים קלויים (רצוי לייבשם ב-100 מעלות למשך לילה ולשמור בצנצנת שמן זית)
2 שיני שום, כתושות
2 גבעולי כוסברה, קצוצים
2 כפות "אריסה"
לימונים כבושים, חתוכים לפרוסות
3 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
 
 
אופן ההכנה:
במעבד מזון ידני יש לטחון את כל המרכיבים פרט לדג ולחלה.
מורחים את הדג בתערובת מצדו החשוף (לא הצד של העור) ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך כ-5 דקות עד להשחמה של שולי הדג. מוציאים, מניחים על פרוסות החלה ומגישים.

המצרכים:
1 ק"ג ברבוניות נקיות
1 כוס קמח
2 כוסות שמן לטיגון עמוק
 
1 שוט ערק
¼כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
3 שיני שום
חופן עלי כוסברה
1 כף זרעי כוסברה
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
 
 
אופן ההכנה:
מקמחים קלות את הברבוניות ומנערים מעודפים מיותרים.
במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים את הדג משני צדיו, כ-2 דקות לכל צד.
מוציאים מן המחבת ומניחים על כלי עם נייר סופג.
 
שמים את כל מרכיבי הרוטב בכלי גבוה וטוחנים במעבד מזון ידני. מעבירים במסננת קונוס ויוצקים מעל הדגים. ניתן להגיש גם עם לימון כבוש.